Bisnes MLM Terbaik Di Malaysia Yang Anda Patut Sertai

syarikat mlm terbaik malaysia

Anda cari MLM terbaik di Malaysia ?

Kalau anda pernah baca buku atau video dari mentor bisnes terkenal seperti Robert T. Kyosaki, Tony Robbin dan Les Brown, bisnes MLM ialah bisnes yang paling menguntungkan.

Tapi, di Malaysia ni ada banyak syarikat MLM. Mana satu yang patut anda join ?

syarikat mlm terbaik malaysia

Tips Memilih MLM

Ramai yang keliru antara MLM sebenar dan skim cepat kaya.

Jadi saya nak bagitahu yang  MLM sebenar totally bukan skim cepat kaya.

Jangan sekali-kali fikir anda boleh masuk, goyang kaki dan akan berjaya. Anda perlu keras tapi tak sesusah perniagaan lain.

Saya nak kongsi salah satu tips yang saya belajar dari pengalaman 17 tahun dalam bidang MLM.

Anda perlu pilih MLM yang ada produk yang terbaik. Produk yang semua orang mesti guna dan beli berkali-kali.

Sebabnya apa guna keuntungan yang besar bila pelanggan tak ‘repeat order’.

Kekuatan Syarikat

Anda bukan nak bisnes untuk 2 tahun. Tapi selama-lamanya.

Saya pilih bisnes MLM terbaik ini sebagai ‘Lifetime’ bisnes saya. Bukan 2 tahun, 10 tahun tapi sampai ke gerasi anak-anak saya.

Jadi pilih syarikat MLM yang sudah terbukti mampu bertahan lama dalam ‘cycle’ ekonomi dunia. Sekurang-kurangnnya lebih dari 50 tahun.

Kenapa 50 tahun ?

Sebab syarikat MLM itu sudah berjaya ‘survived’ 5 kali kemelesetan ekonomi dunia. Terbukti kewangan mereka kuat, sistem mereka berjaya dan produk mereka bagus.

Compensation Plan

Ini adalah sistem keuntungan yang anda akan dapat dari sesebuah syarikat MLM. Dan setiap MLM adalah berbeza.

Anda tak semestinya pilih syarikat yang ada paling tinggi komisyen.

Seperti yang saya sebut di atas, produk yang berkualiti dan berkesan adalah paling penting.

Tapi, jika produk dan sistem keuntungannya juga lumayan, sudah pasti lebih cepat anda akan ada pendapatan yang anda mahu.

Untuk elak dari sistem piramid, plan marketing sesebuah MLM perlulah adil.

Jenama Di Yakini

Lebih mudah anda berkongsi produk atau bisnes bila jenama itu sudah ada kredibiliti. Bukan jenama yang tak pernah dengan.

Shaklee sudah 102 tahun sejak 1915. Semua orang pernah dengar dan banyak testimoni kejayaan mereka yang pilih Shaklee untuk berjaya.

Shaklee bukan baru di Malaysia. Sudah ada beratus-ratus jutawan yang lahir dari bisnes Shaklee.

Peluang Sama Rata

Sistem piramid ialah sistem yang tidak adil. Ia menindas peniaga yang baru bermula. Orang lama makin kaya dan orang baru mustahil untuk lebih berjaya dari mereka.

Banyak skim cepat kaya yang nampak seperti MLM tapi sebenarnya sistem piramid.

Plan marketing sesebuah MLM mesti mampu membeza keuntungan peniaga yang kerja keras dengan mereka yang kurang usaha.

Contohnya pangkat dan pendapatan kami dalam Shaklee jauh lebih tinggi daripada upline kami yang lebih dulu buat bisnes ini. Sebab kami kerja lebih keras daripada mereka.

Infiniti Bonus

Sesetengah MLM ada had pendapatan walaupun anda sangat berjaya dalam bisnes.

Tapi tidak dengan Shaklee, pendapatan anda tidak ada had. Dan Shaklee dah paten kan insentif ini khas untuk semua pengedar Shaklee di seluruh dunia.

Contohnya ada yang hadkan bonus hanya RM200,000 sebulan. Tapi dalam Shaklee, pendapatan kami ada yang mencecah RM 890,000 dan lebih.

Tidak ada had.

Baca ‘ Adakah Bisnes Shaklee Sejenis Sistem Piramid ?

Mentor Yang Berjaya

Shaklee dah siapkan 90% urusan bisnes.

Produk yang 100% dijamin berkesan, sistem keuntungan yang paling lumayan berbanding dengan MLM lain, sistem online dan syrikat yang kukuh.

Semua Shaklee dah sediakan. Anda hanya perlu buat pemasaran dan bina kumpulan bisnes anda sampai berjaya.

Tapi anda perlukan mentor yang boleh ajar anda cara cepat untuk berjaya.

Sertai Shaklee

Kami ialah pasangan mentor bisnes Shaklee yang berjaya lahirkan ramai peniaga yang hebat.

Kami ada sistem dan teknik- teknik pemasaran yang terbukti berjaya. Kami kuasai teknik offline dan online.

Kami boleh latih anda untuk berjaya macam kami.

Amin & Ziela | Klik Untuk Whatsapp