Bisnes Tanpa Modal. Boleh Ke Kaya ?

Kawan-kawan saya selalu tanya, ” Apa bisnes tanpa modal yang aku boleh buat ? ”

Yelah, banyak kes bankrap, rumah kena tarik, syarikat tak mampu bayar gaji, VSS dan kontrak tak sambung. Takut la modal hangus.

Anda pun mungkin dalam keadaan yang sama. Mungkin kurang modal, takut rugi, tak yakin dan tak ada ilmu bisnes.

Ada yang pernah rugi besar. Jadi fobia dah nak labur lagi. Tapi pengalaman bisnes tu ada.

Jadi tahniah, anda dah jumpa artikal yang betul pasal bisnes tanpa modal.

Bisnes Perlu Komitmen

Banyak benda pasal bisnes yang saya belajar.

Salah satunya ialah benda percuma orang tak akan hargai. Sebab tak perlu usaha atau bayar.

Contohnya dalam kelas bisnes yang saya buat. Saya boleh je buat kelas tu secara percuma. Dan saya memang pernah buat pun. Tapi hasilnya peserta dengar sambil lewa.

Sebab mereka ‘Nothing to loose’.

Jadi pada saya, kalau betul-betul nak berjaya dengan sesuatu bisnes kena beri modal, masa dan usaha.

Tapi, modal kecil atau besar ?

Bisnes Shaklee, Baca Dulu Baru Nilai

Masa tahun 2013 saya memang skeptikal dengan bisnes networking macam Shaklee. Saya izinkan isteri saya buat tapi saya tak sokong sangat.

Saya fikir mustahil boleh dapat income besar. Sebab dia mula bisnes bayar RM79.50 saja. Mustahil boleh kaya.

Tapi sangkaan saya silap. Lepas 6 bulan buat, pendapatan dia lebih dari gaji saya sebaga Project Manager Oil & Gas.

Saya pun mula siasat. Rupanya ada benda yang saya terlepas pandang.

Modal Rendah

Hatta bisnes burger pun anda kena labur beribu ringgit. Beli gerai, pekakas, stok burger dan benda-benda lain. Keluar modal lebih dari RM1,000 kalau nak gerai cantik la.

Lagi besar kalau anda buka kedai atau restoren.

Kami pernah buka butik pakaian. Habis RM40,000 . Deko sendiri. Semua duit keluar sebelum berniaga. Untung belum tentu.

Tapi dengan bisnes Shaklee, modal yang wajib kami bayar hanya RM79.50. Kami dapat jenama yang popular, sistem online dan mentor bisnes yang berpengalaman.

Bahkan pelanggan pulak yang bagi modal . Barulah anda beli produk.

Kalau anda ada modal lebih, anda boleh beli stok fizikal. Kami akan ajar apa produk yang tinggi pemintaan yang sesuai anda beli.

Rendah Risiko

Saya ada seorang kawan. Beliau ialah seorang kontraktor Oil & Gas.

Masa bisnes oil & gas baik, beliau terpaksa buat pinjaman sebagai modal projek. Projek minyak kan harga ratus ribu. Tapi sekarang industri oil & gas jatuh.

Beliau tak ada projek dan tak mampu bayar balik pinjaman. Beliau diishtihar bankrap beberapa bulan lepas.

Tapi dengan bisnes Shaklee, anda tak perlu buat pinjaman bank. Sebab modal permulaan sangat rendah. Semua orang mampu.

Jadi jelas, bisnes Shaklee hampir tak ada risiko.

Pemintaan Sentiasa Naik Dan Kekal

Tak macam oil & gas atau industri yang yang naik turun. Bisnes berasaskan kesihatan dan kecantikan akan terus naik.

Tak payah statistik. Anda boleh fikir lojik.

Orang makin ramai sakit sebab budaya hidup dan permakanan yang moden. Semua nak fast food je kan.

Tapi kesedaran orang nak sihat pun makin naik. Hospital swasta makin banyak. Dan kalau boleh orang nak sihat tanpa makan ubat.

Jadi dah tentu mereka akan cari vitamin paling berkualiti di dunia. Sudah tentu mereka akan cuba Shaklee.

Bila cuba, mereka rasan kesan dan konsistan makan setiap bulan.

Sebab itulah jualan kami bukan saja stabil tapi makin naik. Anda nak bisnes macam tu ?

Baca ‘ Kenapa Shaklee Adalah Jenama Vitamin Terbaik Di Dunia ? ‘

5 Jenis Industri Yang Di Takdirkan Berkembang

Kesihatan, berasaskan semualajadi, kecantikan, awet muda dan kerja dari rumah.

Anda sendiri pun nakkan 5 jenis manfaat ni. Samala dengan orang lain.

Bayangkan dengan bisnes Shaklee anda mampu tawarkan peluang ni pada kawan-kawan dan semua orang yang anda kenal.

Anda boleh bina pendapatan sehingga 4,5 dan 6 angka sebulan yang stabil.

Apa Yang Anda Tunggu ?

Anda dah jumpa bisnes yang sangat rendah modal dan risiko. Ya, semua bisnes pun ada persaingan.

Tapi dengan sistem dan teknik pemasaran yang kami ada, anda boleh berjaya dengan lebih cepat dari orang lain.

Kami tak sabar untuk tengok kejayaan anda. Hubungi kami sekarang.

bisnes ultimate

Klik untuk dapatkan penerangan bisnes Shaklee secara percuma