7 Cara Buat Duit Dengan YouTube Dengan Cepat. Pendapatan 4-5 Angka Sebulan

cara guna youtube untuk bisnes

Kenapa anda cari cara buat duit dengan YouTube ?

Mungkin baru sedar betapa hebatnya pemasaran guna YouTube.

Ramai peniaga yang malu nak buat video. Padahal engagement video jauh lagi tinggi dari gambar dan tulisan. Jadi memang rugila sapa tak buat video sekarang.

Saya Dan YouTube

cara guna youtube untuk bisnes

Alhamdulillah dah masuk 5 tahun saya guna YouTube untuk bisnes saya.

Saya dah mula buat duit dari YouTube dari 2014 lagi. Masa tu sikit sangat yang buat.  Daripada tak tahu apa, belajar sikit-sikit lama-lama alhamdulillah berjaya ada Channel yang agak popular.

Sekarang, YouTube ialah channel marketing Bisnes Ultimate yang bagi duit ribuan ringgit sehari.

jana pendapatan 5 angkaDaftar pakej Bisnes Ultimate untuk pakej video YouTube percuma

Cara Paling Cepat & Banyak Buat Duit Dengan YouTube

cara buat video youtube

Syukur saya jumpa bisnes dan produk yang terbaik untuk pemasaran YouTube

Pernah tengok video ‘prank’, sketsa atau lawak bodoh yang semata-meta nak dapat ramai penonton ?

Tujuan video macam ni sebenarnya  untuk dapat bayaran daripada YouTube. Ia dipanggil Monetization. Maksudnya YouTube bayar bila anda dapat sejumlah viewer/ subscriber yang mereka tetapkan.

Masalahnya nak hasilkan content video yang menarik dan kualiti yang baik bukannya senang. Kena ada kemahiran dan latihan yang lama. Anda mungkin tak cukup sabar.

Jadi, cara paling cepat buat duit dengan YouTube ialah dengan jualan produk.

Tapi produk apa yang boleh bagi anda duit yang banyak ?

Baca ‘ Bisnes Online Paling Menguntungkan

7 Cara Buat Duit Dengan YouTube

cara buat video untuk youtube

1) Pilih ‘Target Market’ Yang Sesuai

Saya pilih pasaran pelanggan yang berduit dan mampu beli setiap bulan.

Dah memang tujuan buat video untuk dapat duit kan ?

Kalau salah pilih, pelanggan akan datang dari golongan yang tak mampu untuk beli produk anda. Penat kita berlakon.

2) Pilih Produk Jenis Keperluan 

Dalam ekonomi sekarang, pemilihan produk sangat penting. Produk itu mestila dicari-cari orang ramai orang.

Ia juga mesti habis dalam masa sebulan dua. Jadi anda akan dapat repeat order setiap bulan.

Takkan anda asyik nak cari pelanggan baru setiap bulan ?

Biarla pelanggan lama ‘repeat order’ dan pelanggan baru tambah pendapatan anda.

3) Guna Smartphone Saja

Kamera smartphone sekarang dah cantik. Tak macam dulu. Nanti dah lama baru upgrade ke DSLR.

Guankan cahaya untuk video yang lebih baik.

4) Sediakan Skrip Soft-Selling & Jualan

Rangka skrip penceritaan yang mudah difahami oleh penonton.

Susunan skrip yang sesuai akan pastikan penonton tertarik dan berminat untuk beli dari anda.

5) Menghadap Cahaya

Anda boleh gunakan tingkap rumah atau rakam video di luar rumah.

Gunakan waktu pagi dan petang untuk cahaya yang lebih lembut. Elakkan rakan waktu malam. Melainkan anda ada cahaya yang cukup.

6) Suara Yang Jelas

Suara yang jela sebenarnya syarat paling penting untuk dapat video yang baik.

Samaada anda dekatkan kamera atau anda beli mikrofon.

7) Gunakan Keywords

Caranya agak sama dengan teknik SEO yag digunakan untuk. Isikan keywords di bahagian tab selepas anda upload video di YouTube.

Video anda lebih mudah dijumpai.

Produk Terbaik Untuk Buat Duit Dengan YouTube

cara buat video youtube

Sekarang saya ada hampir 2,000 subscriber dengan hampir 1 juta penonton.

Ramai peniaga yang ‘excited’ bila buat pemasaran baru macam YouTube.

Tapi akhirnya mereka ‘stuck’ bila pelanggan tak ‘repeat order’. Beli sekali saja. Lepas tu mula lah cari cara pemasaran yang baru.

Sebenarnya masalah sebenar bukanlah pada cara pemasaran yang dah hebat. Tapi kualiti produk yang kurang baik.

Pelanggan bayar untuk dapat kesan yang makin baik setiap kali guna.

Satu lagi, tempoh nak habiskan produk itu terlalu lama contohnya setahun.

Jadi, pilih produk yang habis 1-2 bulan. Pelanggan akan datang balik untuk beli. Barulah pendapatan semakin banyak.

Kalau tak, penat la asyik nak cari pelanggan baru saja.

Pemasaran Hebat Tapi Produk Merepek

cara jana pendapatan dengan youtube

Dengan produk yang betul, saya dapat pendapatan yang stabil setiap bulan dan semakin meningkat.

Banyak kes-kes kulit rosak, buah pinggang rosak dan kanser sebab makan produk yang ada racun.

Puncanya disebabkan pelanggan terpedaya dengan janji boleh cantik dalam masa yang sangat cepat.

Jadi, sebagai peniaga yang bertanggungjawab, pilihla produk yang dijamin berkesan dan selamat. Jangan kita jadi peniaga yang hanya mengejar untung tapi mengumpul dosa.

Hubungi saya di 0193949873 untuk bisnes, produk dan teknik pemasaran YouTube yang berkesan.

jana pendapatan 5 angkaDaftar pakej Bisnes Ultimate untuk pakej video YouTube percuma

 

carian berkaitan: cara buat duit dengan video, cara buat duit dengan youtube, cara jana pendapatan dengan youtube, cara buat video untuk youtube, cara guna youtube untuk pemasaran, teknik buat duit dengan youtube, mentor bisnes youtube, belajar youtube

2 Comments on “7 Cara Buat Duit Dengan YouTube Dengan Cepat. Pendapatan 4-5 Angka Sebulan”

Comments are closed.