5 Ciri Bisnes Untuk Suri Rumah Anda Patut ‘Consider’ Dengan Serius

bisnes suri rumah

Ramai isteri atau wanita yang mencari bisnes untuk suri rumah yang sesuai dengan mereka.

Anda mungkin dah penat tukar bisnes.  Atau anda rasa bisnes yang anda tengah buat ni tak boleh bagi pendapatan yang anda nak.

Saya dulu pun macam tu. 3-4 bulan sekali tukar bisnes. Rasa bisnes yang tengah buat ni tak boleh pergi jauh.

Hari- hari post di Facebook tapi pelanggan tak juga ‘repeat order’.

Klik untuk lihat 3 idea bisnes dari rumah yang patut anda mula esok :

 

5 Ciri Bisnes Untuk Suri Rumah Yang And Patut ‘Consider’

Saya jumpa beberapa peniaga yang selalu join seminar pemaran sifu-sifu di KL.

Saya tanya bisnes OK tak ?

Majoriti yang jawab bisnes sangat slow. Tak sama macam dulu. Pelanggan dah tak beli. Jadi join seminar untuk belajar teknik pemasaran yang baru.

Jadi, dari pengalaman saya buat bisnes dari rumah tahun ke 8, anda kena pilih bisnes yang ada 5 ciri ni:

1) Produk Yang Di Jamin Berkesan

Cakap la apa pun tapi kalau produk yang anda jual tu tak dijamin berkesan, anda tak akan dapat repeat order.

Tapi berkesan yang bagaimana ? Cukup ke dengan janji-janji kosong syarikat yang suka-suka claim produk mereka jadi ?

Lagi la bila banyak produk jenama sendiri sekarang. Jenuh KKM asyik kena update senarai produk beracun.

Anda kena tengok latar belakang syarikat.

Antara kriteria yang perlu ada pada produk yang dijamin berkesan:

  • Ada pusat penyelidikan dan saintis sendiri yang bertauliah.
  • Jaminan keberkesanan produk yang ditekankan dalam website.
  • Ada barisan pakar dalam bidang produk tersebut.
  • Jaminan keselamatan yang diulang-ulang.
  • Bukti ada usaha dari segi duit dan ujian klinikal.
  • Ada terlalu banyak testimoni berjaya di Google.

Jika ada, baru lah anda pun berani bagi jaminan ada pelanggan.

Baca ‘ Perniagaan Paling Menguntungkan

2) Produk Tinggi Permintaan & Di Jamin Laku

7 tahun dulu saya ada masalah stok yang tak laku. Orang tak nak sebab reka bentuk dah berubah. Pelanggan nak produk baru. Ini salah satu masalah peniaga produk fesyen.

Memang lah jual tak sampai separuh dah balik modal. Tapi yang kita nak bukan balik modal tapi untung berganda-ganda. Betul tak ?

Jadi, pilih produk yang evergreen.

Satu lagi, produk yang berkualiti tinggi akan tarik ramai pelanggan yang desperate. Mereka nak sangat beli sampai tak tawar.

3) Terus Boleh Mula

Pilih bisnes yang anda tak perlu ambil masa untuk mula.

Tak perlu ambil masa kumpul modal, buka kedai, mohon lesen, gaji perkerja dan sebagainya.

Selepas anda daftar, terus anda boleh buat pemasaran dan dapatkan jualan segera.

4) Bisnes Guna Smartphone

Bukan saja untuk pemasaran tetapi semua aktiviti bisnes tempahan, penghantaran, belajar, pengiraan keuntungan dan sebagainya.

Jadi anda yang tak ada kenderaan boleh pos produk teru dari telefon.

Tak alasan anda tak boleh ada bisnes yang besar. Tapi syaratnya mesti ada platform online.

Dan pastikan platform online itu dah matang. Kalau tak asyik ‘hank’ pelanggan pun sakait hati.

5) Ada Bukti Berjaya

Salah satu kriteria kita nak buat satu-satu bisnes ialah ada tak orang yang berjaya buat bisnes itu ?

Kalau tak ada yang berjaya, baik jangan buat. Sebab anda akan asyik rugi dan buang masa.

Anda tak ada kelebihan mentor yang boleh ajar anda sampai berjaya. Sebab mentor pun tak wujud. Betul tak ?

Kalau ada, itu bukti bisnes itu ada potensi besar untuk anda sama-sama berjaya.

carian berkaitain: bisnes terbaik untuk suri rumah, cara pilih bisnes untuk suri rumah, bisnes yang sesuai untuk suri rumah, perniagaan untuk suri rumah, bisnes suri rumah terbaik

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *