Skip to content

3 Idea Jana Pendapatan Yang Lumayan & Pasif (Kenali Linear Income) | Part 1

Saya nak bantu anda jana pendapatan dengan cara yang lebih effective lepas ni, mungkin anda dah buat banyak bisnes, anda dah cuba macam-macam tapi takdek satu pun yang boleh bagi anda income yang lumayan dan boleh kekal setiap bulan bertahun-tahun.

Dulu saya pun ada masalah yang sama. Tonton video dibawah untuk tahu cara saya untuk capai income yang konsisten.
Sila klik link ini untuk [Penerangan Bisnes]

3 Idea Jana Pendapatan Yang Lumayan & Pasif (Kenali Linear Income)

Sebelum itu, anda kena faham 3 jenis pendapatan yang ada dalam dunia. Jenis Pendapatan yang paling porpular dan kalau anda kenal dengan lebih jelas apa kelebihan, risiko, keburukan jenis pendapatan ni saya pasti anda akan faham dan jumpe bisnes yang anda cari selama ni.

Bukan sekadar bisnes tapi lebih kepada sistem bisnas, bisnes lebih kepada sistem dan kalau kita tak ada sistem kita akan penat sebab tak tahu bisnes tu jadi ke tak. Saya pasti anda dh banyak cuba macam-macam dan anda nak buat benda yang jadi dan dh taknak buaang masa.

1. Linear income

income yang lurus, pendapatan yang kita dapat bila kita tukar dengan masa. contohnya kita kerja 8 jam kita akan dapat gaji sekian-sekian, contongnya Rm3000 untuk 8 jam. Tapi kalau kita nak lebih macam mane ? kite kena kerja lebih masa untuk dapat income lebih.

Tapi kebnyakkan orang yang saya jumpa masih tidak sedar yang mereka sangat selesa dengan gaji yang mereka ada, tapi sebenarnya tidak selesa sangat pun tapi buat-buat selesa sebab gaji tu tetap setiap bulan. Bila tetap setiap bulan dan bila kita buat bisnes yang susah sikit, bisnes memang susahkan. Jadi bila ada cabaran ada masalah dia akan lari dengan perjuangan bisnes dan berharap dengan linear income.

Contohnya, bila kita kerja kita dapat income, seperti bisnes makan gaji. Selain tu, kerja sendiri kalau kita tak bukak kedai takdek pelanggan datang, kalau kita tak berniaga takdek income, kalau kita sakit tak boleh bukak kedai atau kalau kita ada masalah menyebabkan kita tidak ada pendapatan.

Setuju dengan saya ?

Contohnya seorang biliioner yang pertama yang diiktiraf oleh US, dia kata ini adalah bentuk pendapatan yang paling rapuh, kalau tiba-tiba ekonomi jatuh automatik pendapatan berhenti sampai itu saja. Tidak kisah lah kalau sebelum ni kita kerja hebat mane pun. Kita baik mana pun dengan bos atau pelanggan pendapatan kita tetap berhenti sampai itu sahaja, bila kita berehat tak ada lah income. Jadi kita kerja dh lama tapi bila dalam keadaan kesusahan bukan syarikat nak baik dengan kita tapi itulah sistem pekerjaan. Jadi kalau kita rasa kerja makan gaji ni tak selamat berbanding dengan 2 jenis income yang saya akan kongsi di “next” blog saya.

Anda kena sedar yang anda tidak ada pilihan anda kena buat bisnes yg boleh bagi anda income yang lumayan dan berterusan.

Anda kena faham kerja makan gaji tak salah, kerja meniaga sendiri, bisnes tak salah tetap halal selagi kita tak buat jahat dengan orang tapi ini adalah satu pendapatan yang sangat raput. sebab kita tak tahu  hujan panas dan kita tak tahu sampai bila kita hidup. Dan bagaimana dengan orang yang bergantung dengan kita sebelum ni. Jadi macam mana mereka nk teruskan kehidupan.

jana income

Kelas Online Percuma Dalam Komuniti Bisnes Ultimate

Jangan lupa klik di link di bawah. Komen, share dan subscirbe dengan kawan-kawan anda yang lain untuk manfaat bersama.

💰 Facebook Passive Income Community (Masuk Percuma)

Facebook Group Passive Income Community (PIC) ialah mastermind group yang menghimpunkan ramai peniaga yang nak capai impian masing-masing. Saya adakan kelas tentang marketing, sales dan cara kembangkan bisnes ke tahap yang lebih tinggi. Jom sertai kami.

🚻 Facebook Bisnes Ultimate – (Like & Follow Saya)

Belajar secara percuma cara bina bisnes dari rumah dalam FB Live saya setiap minggu. Anda perlukan motivasi untuk terus semangat dalam apa yang anda buat.

🔮 Instagram Amin Kamarudin – (Follow Saya)

Dapatkan tips bisnes dan motivasi harian dari Ig saya.

YouTube Bisnes Ultimate(Youtube Saya)

 

 

 

carian berkaitan:

jana income, bisnes untung besar, bisnes income berterusan, income modal kecil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *