Skip to content

Apa Itu Network Marketing ? Anda Patut Tahu Sebelum Bermula

Saya nak kenalkan anda satu modul perniagaan yang saya dh buat sejak 2013 lagi. Ramai orang mungkin tak kenal tapi sebenarnye sekarang sangat tranding jadi kalau anda nak, dan nak tahu lebih jelas. Tonton video di bawah sampai habis.
Sila klik link ini untuk [Penerangan Bisnes]

Saya dh ada dalam network marketing ni sejak dari 2013 secara part time dan saya terjun kepada full time pada 2016 selepas saya berhenti dari keperjaan saya di oil gas.

Saya nak share dengan anda tentang asas yang ramai orang tak faham tapi kalau anda faham anda akan menghargai bisnes network marketing ni. Saya dah buat sejak 2013 dan hari ni saya “work for home” dan saya ada kebebasan masa yang ramai orang nak.

Walaupun kebebasan masa ni kebanyakan orang bisnes tak dapat sebab terikat dengan bisnes, jadi bila saya pilih bisnes network marketing ni ada 3 benda yang saya cari.

1. Income Yang Unlimited

Income yang takdek had, takdek bos yang tetapkan berapa income saya.

2. Bebas Masa

saya duduk mana-mana pun saya boleh buat bisnes saya. Saya boleh run bisnes dimana-mana.

3. Tekanan Rendah

Low stress, sebab bila kita ada tekanan yang tinggi ada banyak benda lain yang tak bagus. Jadi saya nak bisnes yang saya boleh menjaga kesihatan saya. Maksudnya kalau dulu kita kerja-kerja kita buat sampai kita lupa, sampai kita tak boleh nak jaga.

Apa Itu Network Marketing ? Anda Patut Tahu Sebelum Bermula

Pembekal produk yang bagus

kita tengok dari sudut produk, network marketing ni mesti pembekal produk yang bagus, produk yang mempunyai kualiti yang tinggi tapi pada harga yang sama atau pun pada harga yang lebih rendah daripada market. Contoh, omega guard, vitamin C dan produk-produk saya ni lebih murah daripada farmasi.

Bila bandingkan jumlah kuantiti, kualiti, dos dan jumlah nutrisi yang ada dalam tu ia adalah lebih murah tetapi lebih berkualiti daripada market.

Sebab apa jadi macam tu ?

Sebab anda kena faham bila network marketing ini, daripada syarikat tu produk tu di bekalkan terus kepada kita ia takdek orang tengah yang ambik untung dekat situ. Semua kos pemasaran, kos promosi, kos-kos yang ada dalam bisnes yang jenis konvensional yang masuk melalui pasaran terbuka, masuk ke kedai-kedai ni dia takdek hanya perlu dapatkan dari ejen sahaja. Jadi bnyak duit tu diberikan kepada pengedar-pengedar dalam network marketing. Itu salah satu dalam bisnes network marketing dalam bab produk.

Tujuan Network Marketing

  1. Bantu manusia

Bantu manusia untuk mulakan bisnes, sebab sesiapa sahaja mampu mulakan bisnes ni tanpa orang tu ada modal besar, yang kita tahu orang banyak duit boleh buat duit. Betul, benda tu normal dan biasa “boleh laa dia buat bisnes sebab dia ada modal” tetapi tak adil pada orang yang ada dedikasi, kesabaran, krativiti tapi tak boleh sebab tak ada modal besar.

Jadi bisnes netrowk marketing ini ia menyediakan peluang yang sama rata kepada oraang yang ada modal ataupun orang yang tidak ada modal untuk mulakan bisnes. Bukan itu sahaja, tetapi bermula dengan modal atau risiko yang rendah boleh dapat income yang sama atau lebih daripada bonde-bonde bisnes yang lain. Jadi ini salah satu kelebihan daripada modal bisnes network marketing.

Macam saya, saya buat network marketing Shaklee, produk untuk kesihatan dan kecantikan. Jadi, macam mane pulak kelebihan kepada kita seorang pengguna sahaja contonhnya. Atau kita nak berniaga, apa kelebihan bisnes network marketing pada kita dan pada syarikat apa kelebihan. Kalau kita faham kita boleh hargai.

  • Kenapa syarikat itu memilih untuk menjalankan bisnes dalam modal bisnes network marketing.
  • Kenapa dia tak jual dekat pasaran terbuka contohnya di gardian, kenapa tak jual macam tu.

kepada syarikat – mungkin ada misi cth mcm bisnes saya ada 2 misi pertama nak orang sihat kedua nak orang capai impian.

buat duit dengan instagram

Kelas Online Percuma Dalam Komuniti Bisnes Ultimate

Jangan lupa klik di link di bawah. Komen, share dan subscirbe dengan kawan-kawan anda yang lain untuk manfaat bersama.

💰 Facebook Passive Income Community (Masuk Percuma)

Facebook Group Passive Income Community (PIC) ialah mastermind group yang menghimpunkan ramai peniaga yang nak capai impian masing-masing. Saya adakan kelas tentang marketing, sales dan cara kembangkan bisnes ke tahap yang lebih tinggi. Jom sertai kami.

🚻 Facebook Bisnes Ultimate – (Like & Follow Saya)

Belajar secara percuma cara bina bisnes dari rumah dalam FB Live saya setiap minggu. Anda perlukan motivasi untuk terus semangat dalam apa yang anda buat.

🔮 Instagram Amin Kamarudin – (Follow Saya)

Dapatkan tips bisnes dan motivasi harian dari Ig saya.

YouTube Bisnes Ultimate(Youtube Saya)

 

 

 

carian berkaitan:

bisnes network marketing, marketing, network marketing, bisnes, bisnes modal rendah

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *