Macam Mana Nak Pilih Produk Untuk Berniaga. Biar Untung Sampai Bila-bila.

Sapa nak buat income, sedang alami masalah dalam pendapatan atau nak income lebih. Saya nak kongsi untuk anda pilih produk yang bukan anda rasa semangat mula-mula saja buat bisnes. Sila klik link ini untuk [Penerangan Bisnes]

Sebab banyakkan macam tu, seronok mula-mula sahaja lepas dua atau tiga bulan dah pelahan akhirnya cari bisnes lain. Sebelum ni waktu awal-awal saya berniaga saya akan mencari produk untuk dapatkan jualan tapi bila lama-lama saya tahu saya bukan sekadar nak menjual atau nakkan untung daripada produk yang saya jual.

Tapi saya nak pendapatan yang lumayan dan berkekalan, kita bukan nak buat jualan sekali sahaja tapi nak buat jualan berkali-kali sehingga kita punya income konsisten dapat setiap bulan dan tahun. Sampai ke generasi kita, orang baru berniaga mungkin tak fikir sangat tapi dah lama-lama susahlah kalau orang beli sekali je tapi tak repeat order.

Macam Mana Nak Pilih Produk Untuk Berniaga. Biar Untung Sampai Bila-bila.

Saya dulu dah buat macam-macam bisnes sampailah saya jumpa produk ni dan barulah saya faham kenapa ramai orang sampai berpuluh-puluh tahun dapat injoy pendapatan walaupun dia buat jualan pertama dengan seorang pelanggan tu berpuluh tahun lepas.

Contohnya saya jual dengan pelanggan tu 5 tahun lepas, hari ini dia masih membeli, bukankah itu jenis bisnes yang kita nak ? Tapi bisnes tu kena pergi kepada produk.

1. Produk Berkualiti

untung tinggi

Kita kena tengok berapa banyak testimoni dia, apa perubahan-perubahan yang belaku kepada diri kita, haa diri kita dulu tau bukan orang lain lagi. Sebab apa ramai yang jual produk tapi tak makan pun produk tu mungkin sebab produk tu tak penting jadi bila tak penting mungkin kita akan rasa sekejap tapi lebih tu tak rasa dah. Jadi kena produk yang betul-betul berkualiti, tapi kena tengok jugak macam mana kajian syarikat atau pengeluar untuk hasilkan produk yang bagus.

2. Ada kajian

untung tinggi

Sebab produk yang murah tak semstinya boleh jual kalau orang beli sekali tapi tak jadi lepas tu tak beli dah. Produk tu mesti bagus bila orang makan ia berkesan dan kajian tu disokong oleh study-study yang besar bukan study yang takat muat.

Kita tengok pulak berapa jumlah yang dilaburkan oleh syarikat tu semata-mata pelanggan puas hati dan kita senang nak jual.

3. Harga Mampu Milik

Boleh kena dengan golongan rendah, sederhana dan tinggi untuk golongan tinggi ada produknya mungkin harganya ratus ringgit. Golongan rendah pun ada juga harga puluh-puluh ringgi. Jadi kita boleh jual atas bawah, depan belakang dan kiri kanan semua tu pelanggan kita.

4. kriteria Produk

Produk yang kita jual mestilah penting, bukan produk bila orang ada masalah kewangan orang tak ambil tapi produk yang orang terpaksa cari duit walaupun takdek duit sebab nak gunakan produk tu.

5. Line up

Ada pelbagai pilihan produk dari bayi hingga tua, kita ada perbagai pilihan produk sebab pelanggan nakkan keperbagaian. Kalau satu produk je kalau dia tak nak takdek dah tapi macam ni ada banyak produk, kalau pelanggan taknak produk tu kita boleh suggentkan produk lain. Kita ada banyak produk yang boleh bagi untuk selesaikan masalah pelanggan.

6. Produk Jenis Keperluan

Keperluan bila ? Sebulan sekali ? Setahun sekali ? Keperluan setiap masa, setiap hari, setiap tahun dan bulan. Bila produk tu ada pemintaan yang tinggi sepanjang tahun.

 

produk mudah jual

Contoh produk ni vitamin C, vitamin C ni keperluan manusia yang ada masalah kesihatan untuk kuatkan imun, tekanan darah rendah, gusi berdarah, kencing manis dan sebagainya.

produk mudah jual

Atau yang ini juga produk kami, Omega Guard benda yang tubuh manusia perlu untuk minda, sandi, otal, kolestrol dan sebagainya.

Kita ada lagi hampir 40 produk lagi semuanya adalah keperluan manusia normal dan juga untuk selasaikan masalah kesihatan atau kecantikan.

Jadi mudah nak jual untuk orang muda atau tua, orang pangkat rendah atau tinggi semua anda boleh jual.

handle rejection

Kelas Online Percuma Dalam Komuniti Bisnes Ultimate

Jangan lupa klik di link di bawah. Komen, share dan subscirbe dengan kawan-kawan anda yang lain untuk manfaat bersama.

💰 Facebook Passive Income Community (Masuk Percuma)

Facebook Group Passive Income Community (PIC) ialah mastermind group yang menghimpunkan ramai peniaga yang nak capai impian masing-masing. Saya adakan kelas tentang marketing, sales dan cara kembangkan bisnes ke tahap yang lebih tinggi. Jom sertai kami.

🚻 Facebook Bisnes Ultimate – (Like & Follow Saya)

Belajar secara percuma cara bina bisnes dari rumah dalam FB Live saya setiap minggu. Anda perlukan motivasi untuk terus semangat dalam apa yang anda buat.

🔮 Instagram Amin Kamarudin – (Follow Saya)

Dapatkan tips bisnes dan motivasi harian dari Ig saya.

YouTube Bisnes Ultimate(Youtube Saya)

 

 

 

 

carian berkaitan:

cara jana duit, cara jana income, cara pilih produk untuk bisnes

Leave a Reply

Your email address will not be published.