Bisnes Dari Rumah Terbaik Di Malaysia | Apa Beza Dulu Dan Sekarang ?

Bila anda mencari bisnes dari rumah yang terbaik, maksudnya anda mencari bisnes yang  boleh beri anda pendapatan yang paling banyak dan paling stabil.

Betul tak ?

Banyak bisnes yang boleh bagi anda anda duit. Tapi sedikit yang boleh bagi anda pendapatan yang konsistan.

Nak pilih bisnes dari rumah paling untung ? Tengok video ni:




Klik ‘WORK FROM HOME‘ untuk mulakan bisnes dari rumah sekarang !

Trend Pakej Stokis/ Ejen Produk Tempatan

Saya ingat lagi masa tahun 2012 saya berkira-kira nak daftar sebagai stokis satu jenama tudung yang terkenal.

Pemilik jenama ini memang artis yang meletop.

Tapi bila tengok balik stok tudung yang saya borong sebelumni banyak lagi, saya cancel.

Masalah dengan bisnes fesyen ialah mereka selalu tukar ‘design’. Bila tukar, pelanggan dah tak nak beli yang lama.

Kita pulak terpaksa jual murah sebab nak habiskan stok.

Sama la kesnya dengan top, kain pasang dan skirt.

Apa Bisnes Dari Rumah Yang Modal Rendah Tapi Boleh Bagi Pendapatan Tinggi ?

Bila dah 4-5 kali tukar produk, saya jadi fedup.

Pelanggan guna produk hanya 2-3 bulan. Lepas tu nak tukar produk lain.

Masa tu saya jual makanan kesihatan jenama tempatan. Mula-mula memang laku. Tapi lama-lama pelangan tak ‘repeat order’.

Nak jadi jodoh, awal 2013 saya hamil anak ke-3. Masa tu meniaga serunding dan biskut raya di bazaar ramadan.

Dah la hamil, HB pulak low. Selalu rasa nak pitam. Tapi kena meniaga juga sebab nak pakai duit untuk raya.

Saya pun google. Nak cari produk alternatif yang bagus. Ubat doktor dah makan tapi HB tak naik juga.

Jumpala Vitalea Shaklee.

Saya pun cuba. Tak lama. 2-3 hari je pergi check, HB dan naik ke normal.

Sebenarnya dah lama kenal Shaklee tapi degil tak nak cuba. Mak kawan saya amal Shaklee dari anak no.1 sampai anak no. 12.

Lepas makan barula saya tahu ruginya tak cuba Shaklee awal-awal.

Otak Meniaga

Dah 3 tahun meniaga tapi satu pun tak berjaya. Memang dah lama saya cari produk yang betul- betul berkesan.

Sebab hanya dengan ‘berkesan’ barula saya boleh pegang pelaggan untuk ‘repeat order’.

Dan saya dah jumpa bisnes dari rumah yang saya cari selama ni.

Walapun masa tu nampak ramai yang meniagan Shaklee di Facebook, saya percaya pasaran sangat ramai. Rakyat Malaysia ada 30 juta orang. Takkan habis punya lah.

Saya pun daftar sebagai pengedar dan mula belajar selok belok bisnes.

Saya Terkejut

Saya yakin sangat dengan produk ada 2 sebab.

Pertama saya memang tak berani cuba produk sebarangan. Saya sayang tubuh saya. Lagi bila mengandung. Jadi saya nampak Shaklee memang pentingkan keselamatan. Bukan asyik sebut kesan cepat saja.

Kedua, lepas saya banyak kali gagal naikkan HB, hanya lepas makan 1 produk HB terus naik. Saya rasa bertenaga walaupun hamil.

Jadi dalam keadaan saya tak pandai menulis ayat iklan di Facebook, saya cerita kesan saya makan Shaklee pada kawan Facebook dan jiran.

Saya terkejut sebenarnya ramai kawan-kawan yang sama dengan saya. Mereka ada masalah kurang susu, sakit pinggang, anak lelah tapi tak jumpa produk yang berkesan dan selamat.

Order mula masuk. Rasa senang je jual Shaklee ni. Pelanggan senang repeat order dan cuba produk baru.

Jadi saya dapat  jualan berulang-ulang dari pelanggn saya. Tak macam dulu penat cari pelanggan baru.

Pelanggan lama senyap dah tak sudi nak beli.

Sebabnya produk tak jadi !

Bisnes Terbaik Untuk Suri Rumah

Kalau anda suri rumah berniaga anda mesti faham. Kita ada banyak masalah nak berniaga.

Tak ada kenderaan, modal kena mintak dengan suami, susah nak pos barang, susah nak pergi bank, sibuk dengan anak- anak dan banyak lagi.

Macam mana bisnes Shaklee mudahkan saya ?

Bila saya join sebagai pengedar, saya terus dapat sistem online iaitu Shaklee2u.

Saya boleh belajar, tempah produk, hantar barang dan kira keuntungan harian hanya dengan sistem ini. Boleh guna handphone atau komputer.

Jadi semua urusan bisnes saya 99% ialah guna handphone. Adela kadang-kadang elanggan datang rumah beli produk.

Yang jauh saya pos guna sistem online saja. Bank in saja dan barang esoknya sampai rumah pelanggan.

Senang kan ?

Bonus Pertama Dan Insentif Kereta

Apa yang saya buat hanyalah berkongsi pengalaman saya guna Shaklee.

Bila ada kawan yang ada masalah kesihatan, saya akan cerita kisah saya. Mereka pun berminat nak cuba.

Percayalah, sebenarnya bisnes Shaklee sangat senang.

Hanya dengan beritahu kawan-kawan yang kita adalah pengedar, dari situ pun dah dapat banyak order. Itu belum tambah dengan pelanggan dari Facebook, Instagram, YouTube dan Google.

Ramai kawan-kawan kita yang sebenarnya dah guna Shaklee. Mereka beli dari orang jauh dengan harga runcit.

Saya ajak mereka daftar sebagai ahli untuk dapat harga jimat. Mereka beli dari saya dari tahun 2013 sampaila sekarang. Bila produk berkesan, pelangan ‘repeat order’.

Bulan pertama jualan saya tak besar. Sebab masih belajar dan guna produk.

Tapi saya tak ambil masa lama. Dalam masa 6 bulan saya naik ke pangkat Coordinator dan berjaya dapatkan insentif kereta.

Pendapatan mencecah RM 10,000 sebulan walaupun modal asal RM79.50 saja. Mana nak cari bisnes macam ni.

Asyik Naik Pentas

Dulu semasa saja kerja bank, penghargaan paling tinggi yang saya dapat hanyalah pujian dalam mesyuarat.

Tapi dalam bisnes Shaklee, saya naik pentas berkali-kali setahun. Dijemput untuk berkongsi kejayaan di program yang dibuat oleh kumpulan besar dalam Shaklee.

Dapat sijil, trofi dan tepukan dari ribuan peserta konvensen tahunan di hotel bertaraf 5 bintang. Kerja keras saya rasa dihargai.

Saya puas disamping pendapatan bulanan yang lumayan.

Pertanyaan

Dalam bisnes Shaklee saya sediakan produk, sistem online, kelas pemasaran dan motivasi yang berpanjangan.

Saya sedang mencari usahawan untuk dilatih menjadi LEADER dalam bisnes Shaklee.

Jika anda berminat untuk bebas masa dan wang, hubungi saya sekarang.

Klik [Daftar Bisnes Shaklee]

 

Carian berkaitan: bisnes dari rumah terbaik, perniagaan dari rumah, idea bisnes dari rumah, kerja dari rumah, bisnes terbaik untuk suri rumah, work from home shaklee, bisnes online shaklee

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *