Skip to content

“Saya Percaya Saya Akan Berjaya”. Jom Dengar Cerita Ni…

Ramai orang buat bisnes tapi dia rasa pelik sebab “kenapa aku tak berjaya ?”, “aku dah buat aktiviti macam orang yang berjaya buat”, dah pegi kelas itu dan ini”. Tonton video di bawah sampai habis.




Sila klik link ini [Bisnes Ultimate] untuk maklumat lanjut.

“Saya Percaya Saya Akan Berjaya”. Jom Dengar Cerita Ni…

Saya ada seorang downline yang bekerja di singapore iaitu Ananti . Sebelum di jumpa bisnes shaklee dia sebenarnya dia sudah hangus modal bisnes sebelum ni sebanyak Rm10,000.

Ada orang ingat orang yang keluar modal Rm10,000 ni adalah orang yang senang tapi sebenarnya tidak. Masa dia keluarkan modal bisnes Rm10,000 tu. Keadaan hidup dia bukanlah senang tak ada kereta hanya ada motor sahaja dan tak ada rumah sendiri. Gaji biasa-biasa sahaja tapi sebab dia nak berniaga.

Dia keluarkan modal yang besar sebab keinginan dia yang nak berjaya dalam bisnas sebelum ni. Kalau tengok dari gaji dia tak logik nak beli rumah, dengan gaji tu tak logik nak beli kereta mewah, tak logik nak pegi melancong. Atau anda tak suka melancong ? kereta besar ?

Semua orang nak banyak duit, tapi tak semua sanggup buat, tapi berbeza dengan Ananti ni di sanggup untuk keluarkan modal. Walaupun dia gagal sebelum ni, tapi sebenarnya itu adalah pengalaman yang mahal.

Seteusnya, dia juga sedang mencari produk untuk atasi masalah kesihatan. Jadi dia jumpa salah seorang daripada ahli leader dalam bisnes ultimate ni yang buat iklan jadi dia jumpa dan beli produk. Leader dari bisnes ultimate ni iaitu Encik Afendi ni dia kongsikan peluang peniagaan dangan tool yang dia gunakan, cara penerangan yang baik semua ni kita ada sediakan step-step dan menyebabkan Ananti rasa tertarik nak sertai.

Sebab bila orang ajak kita dalam keadaan memaksa, ajak kita dengan spam dekat chat dengan 10 gambar kita rasa tak seronakkan. Atau kawan yang lama tak jumpa tiba-tiba chat, spam gambar, paksa join bisnes dia jadi kita tak sukakan. Jadi kalau kita tak suka, kita pun jangan buat macam tu dekat orang.

Cara kita nak perkenalkan bisnes & jualan kita memang sangat tekankan dalam bisnes ultimate. Tapi kunci dia, walaupun teknik strategik tu hebat kita kena ingat 80% kejayaan kita faktor utama daripada saikologi. Itu jawapan kepada “kenapa buat macam-macam tapi tak dapat hasil macam orang tu dan ni”. Sebenarnya kita ibarat sebuah kereta yang kita dah hidupkan kereta, tekan minyak tapi handbrake kita tak lepas. Masih ada yang merantai kaki kita, kita tak percaya yang kita boleh berjaya.

Contoh macam orang islam solat, sedekat sebab apa ? Sebab kita percaya dengan amalan kita tu kita akan dapat balasan baik. Betul ? Sebeb tu kita buat. Sama dalam bisnes, bila dalam bisnes kita tak percaya yang kita boleh sampai dekat situ maka bila kita buat pun dia tak sepenuh hati. Tidak dengan tenaga, aura dan getaran yang positif. Sebab tu hasil tu tak macam orang yang berkeyakinan yang mereka boleh berjaya.

Jadi apa yang saya boleh kongsi bila kita nak berniaga pertama percaya dulu. Kepercayaan yang paling susah bukan kepada syarikat produk, sistem dan mentor. Kejayaan yang paling susah diri sendiri yang lain semua dah hebat dah dengan mentor boleh bantu, produk bagus dan syarikat memang kuat tapi tak percaya yang “aku boleh berjaya, macam orang lain” haaa, yang tu tak percaya.

Kalau anda mungkin pernah belalui fasa ni, contohnya pernah rugi banyak ribu, bila join bisnes orang janji nak support, ada class, traning, janji akan tolong kita tapi benda tu tak belaku. Tahniah sebab anda sudah ada pengalaman yang mahal, cuma pesan saya dengan berhenti sampai situ, cari benda yang boleh selesaikan cabaran kita yang sebelum ni.

Kalau dulu sertai bisnes, mungkin dalam keadaan kurang motivasi jadi join bisnes yang boleh bagi motivasi, join bisnes yang bagi support, mentor. Supaya kita tidak dipatut ular dua kali, sekali cukup, biar rasa bisa sekali jee. Jadi apa yang belaku dengan Ananti tu dia cheklah betul-betul macam mana sistem, support, mentor, class, program ada tak ? Dalam bisnes ultimate kita sediakan semua tu, nak gambar ? video ? traning ? semua tu ada.

bisnes

Pertanyaan Tentang Bisnes

Jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut tentang bisnes network marketing. Sila klik link ini [Bisnes Ultimate]

Berminat Nak Sertai Saya Atau Tahu Lebih Lanjut Tentang Bisnes

Jangan lupa klik di link di bawah. Komen, share dan subscribe dengan kawan-kawan anda yang lain untuk manfaat bersama.

 Youtube Bisnes Р(Subscribe Saya)

Tonton pelbagai video berkaitan bisnes.

 Facebook Bisnes Р(Like & Follow Saya)

Dapatkan tips-tips terbaru tentang cara maju dalam bisnes.

 

 

 

 

 

carian berkaitan:

bisnes online, bisnes terbaik, bisnes untung besar, bisnes model rendah, bisnes network marketing

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *