Cara Buat Duit Dengan Media Sosial – ‘Formula EARS’

Macam mana nak buat duit dari sosial madia ? Saya ada pengalaman dari 2013 saya guna sosial media dan ada beberapa sosial media yang saya guna dan alhamdulillah boleh jana banyak income. Sehingga saya boleh resign dan buat bisnes dari rumah. Tonton video di bawah sampai habis.




Sila klik link ini untuk [Penerangan Bisnes]

Semua orang ada sosial media sama ada aktif atau tidak, ada yang baca sahaja tanpa post apa-apa, ada yang like tapi tak menulis, ramai yang berniaga tapi ramai yang tak boleh nak buat income. Aktif posting tapi kenapa tak boleh buat duit macam dulu.

Dulu lain masa baru-baru ada facebook, masa tu jadi viral semua orang nak beli dekat facebook, semua nak rasa pengalaman membeli secara online. Masa tu orang tak beli lagi dekat website, lazada, shopee dan lain-lain sebab takdek lagi hanya ada facebook. Masa tu kita post sekali, 10 order masuk ibarat mudahnya berniaga waktu tu.

Ada satu cara yang boleh bantu untuk jadi lebih baik supaya kita tahu perubahan-perubahan pemasaran atau proses nak buat sales ni.

buat duit dengan sosial media

Cara Buat Duit Dengan Media Sosial – ‘Formula EARS’

Sama ada anda nak guna di instagram, facebook atau tiktok itu terpulang pada anda.

Saya Amin Kamarudin dari bisnes ultimate, saya punya kerja ialah bantu orang untuk buat duit dengan modal rendah tapi income lumayan dan konsisten.

Ramai orang mungkin tak lihat pada konsisten, mungkin baru sahaja nak keluar dari masalah kewangan tapi boleh dapat duit banyak dulu pun saya ok atau yang dah biasa buat bisnes tapi income tak stady selalu jatuh, jatuh terus, terpaksa tukar-tukar bisnes jadi dalam bab ni saya boleh bantu anda untuk bina satu bisnes yang boleh bagi income yang besar dan tahan lama selama bertahun-tahun, bukan sekejap-sekejap.

1. E – Engagement

buat duit dengan media sosial

Engagement, kenapa kita duduk di sosial media sebab kita nak engagement. Ramai orang fikir nak sales, bertul nak sales. Mana ada orang terus nak beli, saya pasti takdek. Orang nak buat keputusan tu dia perlukan masa. Hanya 30% sahaja daripada kita punya pelanggan yang duduk dalam keadaan nak beli. Nak beli tu biasanya dia dah ada pilihan atau dia memeng dalam keadaan kronik jadi dia terus nak beli.

Bila kita buat konten dekat sosial madia kita nak orang like, komen atau share kita punya post. Zaman sekarang bila orang buat engagement anda tak boleh tunggu orang datang beli tapi anda kena pergi kepada A(approve)

2. A – Approve

bisnes dengan media sosial

Jadi dia tak buat pegerakan 1 langkah jadi anda kena buat lagi 9 langkah ke depan sepaya anda tahu apa yang dia nak, anda kena contact dia secara personal. Kita yang ambik inisiatif kepada dia sebab dia dah tunjuk sedikit minat.

3. R – Relationship

buat bisnes dengan sosial media

orang datang untuk buat duit dan produk tapi orang stay untuk persahabahan jadi untuk  kita yang nak bina income yang bertahan lama ni iaitu income yang lumayan kita kena kenal dia dulu nama, umur dan lain-lain. Tapi jangan terlalu dalam tanya yang umum sahaja. supaya kita kenal dan mudah untuk bantu dia.

Daripada proses ni kita akan dapat kepercayaan sebab dah ada jalinan persahabatan jadi lebih mudah untuk kita menjual. Daripada kita terus jual, taknak dengar apa yang pelanggan cakap. Jadi kita kena jadi penjual yang boleh dengar masalah dia. Selepas tu, kita mintak izin nak share selepas kenal dia. Bila nak bagi penyelasainya die kena kasi tau masalah apa jadi bila kita dah tahu baru boleh terangkan cara untuk atasi masalah dia.

bisnes untuk pelajar

Kelas Online Percuma Dalam Komuniti Bisnes Ultimate

Jangan lupa klik di link di bawah. Komen, share dan subscirbe dengan kawan-kawan anda yang lain untuk manfaat bersama.

💰 Facebook Passive Income Community (Masuk Percuma)

Facebook Group Passive Income Community (PIC) ialah mastermind group yang menghimpunkan ramai peniaga yang nak capai impian masing-masing. Saya adakan kelas tentang marketing, sales dan cara kembangkan bisnes ke tahap yang lebih tinggi. Jom sertai kami.

🚻 Facebook Bisnes Ultimate – (Like & Follow Saya)

Belajar secara percuma cara bina bisnes dari rumah dalam FB Live saya setiap minggu. Anda perlukan motivasi untuk terus semangat dalam apa yang anda buat.

🔮 Instagram Amin Kamarudin – (Follow Saya)

Dapatkan tips bisnes dan motivasi harian dari Ig saya.

YouTube Bisnes Ultimate(Youtube Saya)

Dapatkan lebih banyak cara dan tips tentang bisnes di youtube saya.

💌 Whatsapp  [Whatsapp Saya]

Hubungi saya untuk maklumat lanjut.

 

 

 

carian berkaitan:

buat duit, buat duit di sosial media, sosial media, extra income, bisnes untung tinggi, bisnes mudah, bisnes persahabatan

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.