3 Cara Kami Naikkan Jualan Di Facebook Tanpa Kos

cara menjual di facebook

Kalau Facebook ialah medium pemasaran anda, tengok video ini:




Dulu masa tahun 2013 tak ada orang cari cara nak naikkan jualan di Facebook. Masa tu senang sangat buat sales.

Sekali post 10 order masuk. Itulah gambaran senangnnya meniaga masa tu.

Tapi sekarang nak dapat 1 order seminggu pun susah. Itu pun dan ratus-ratus kali post.

Kami & Facebook

Dulu Facebook memang lubuk duit kami.  Jualan kami mencecah RM60,000 sebulan masa tu. Ramai ejen-ejen yang kami latih sampai dapat jualan RM20,000-30,000 sebulan.

Tapi bermula 2014  Facebook semakin  sesak. Penuh dengan iklan jualan. Sampai kami sendiri rasa muak nak tegnok Newsfeed sendiri. Terlalu banyak iklan.

Ini tak boleh jadi. Kami pun belajar dari mentor dan buku- buku rujukan yng ada masa tu.

peluang bisnes

3 Cara Naikkan Jualan Di Facebook Yang Berjaya Kami Buat

Cara ni berjaya bantu kami naikkan jualan di Facebook dari 5 angka ke 6 angka sebulan. Walaupun ekonomi mula gawat dari tahun 2014, jualan kami masih stabil dan meningkat sehingga sekarang.

1. Jadi Spesifik/ Pakar

Kami tengok Facebook dah mula jadi pasar malam.  Pembeli jadi keliru nak beli dari siapa. Semua orang macam jual produk yang sama. Majoriti post adalah pasal jualan.

Dan kami fikir kalau nak orang nampak, kami mesti jadi unik. Lain dari lain.

Kami pun mula fokus pada  2 topik saja. Pertama, masalah kesihatan dan kecantikan wanita. Kedua, peluang perniagaan modal rendah yang sangat menguntungkan.

Pada mulanya tak ada apa yang berlaku. Sebab membina BRANDING perlukan masa. Tapi tak lama lepas tu mula datang pelanggan yang fanatik dengan kami.

Rupanya mereka memang dah FOLLOW kami dari awal.

Jadi, kena fokus dan sabar.

2. Close Sales Menggunakan Panggilan

Mengikut pengalaman kami, pelanggan di facebook lebih ramai yang suka survey. Tak macam pelanggan dari blog yang lebih desperate.

Bila whatsapp, ada yang jawab ala kadar. Dah layan berhari-hari akhirnya tak jadi beli.

Jadi bila kami nampak agak susah close, kami minta izin untuk call.

Kelebihan closing menggunakan panggilan telefon: Kita jadi lebih mesra. Pelanggan lebih cepat menilai kredibiliti kita dari intonasi suara dan kemesraan ki ta melayan mereka. Proses close sales lebih cepat.

3. Tambah Ejen Jualan

Katalah anda boleh dapat 2 jualan sehari. Kalau anda ada 100 ejen, anda dapat 100 jualan. Sebab tu kami tak menjual seorang. Kami buka peluang lebih ramai dapat untung macam kami.

Lagi banyak ejen, lagi tinggi jualan.

Sebab anda hanya ada 1-3 jam seharin untuk fokus buat jualan. Berbanding jika anda ada 100 ejen. 300 jam masa buat jualan.

Klik untuk lihat video ini. Ini ialah bisnes bersistem lengkap yang saya guna untuk bina pendapatan 4-5 sebulan.




[Klik untuk pertanyaan]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *