3 Sebab POPULAR Kenapa Orang Gagal Dalam Marketing ?

Kenapa ramai yang gagal dalam marketing ? Ramai orang belajar, mungkin belajar cara marketing banyak cara atau mungkin dah berguru dengan sapa-sapa. Tapi kenapa masih gagal dalam marketing. Tonton video di bawah sampai habis.




Sila klik link ini untuk [Penerangan Bisnes]

Saya Amin Kamarudin dari bisnes ultimate dan saya bantu ramai peniaga untuk bina income dengan modal yang rendah dan income yang berterusan.

Sekarang nak dapatkan ilmu untuk belajar tentang marketing mudah. Banyak ilmu marketing yang kita boleh cari di mana-mana. Kita boleh tengok dekat youtube, facebook, instagram atau tiktok. Kalau ikutkan sebenarnya dari beberapa sumber yang ada kita dah boleh berjaya dalam marketing cuma mungkin ada orang yang keliru diantara proses marketing dan proses selas.

3 Sebab POPULAR Kenapa Orang Gagal Dalam Marketing ?

Ada beberapa senario yang biasa kita buat, kita pernah join stamina itu dan ini, masuk mungkin dengan harga yang murah dalam Rm50, Rm80 atau Rm100 jadi kita dah dapat ilmu basid. Sebenarnya orang yang berjaya bina marketing dia bina dengan basid ilmu sahaja. Dia bukan bina dengan ilmu yang hebat-hebat. Dia takdek bajet lagi baru mula nak buat bisnes dan takdek lagi bajet besar sampai puluhan ribu. Semuanya bermula dengan taknik yang percuma tapi ramai orang tak buat 3 benda ni menjadikan ramai orang gagal dalam marketing.

1. Tidak Konsisten

gagal dalam marketing

Kita tak konsisten buat marketing yang kita pilih. Minggu pertama semangat buat lepas minggu kedua yang kurang, minggu ketiga buat balik jadi bila kita duduk terutamanya dekat sosial madia orang lihat kita ni adakah kita ni update setiap hari.

Sebab dia masih lagi tidak percaya kita tapi dalam keadaan dia tak percaya kita, kita kena tunjuk/buktikan supaya dia boleh percaya dengan kita dengan konsisten buat marketing.

2. Konsisten Dalam Tempoh Yang Lama

gagal marketing

Bila kita konsisten dalam tempoh yang lama kita boleh tampak cara untuk kita tingkatkan kualiti, mungkin cara percakaoan, lengkuk bahasa, cahaya sebab kita lama konsisten kita sendiri boleh belajar dan kita sendiri akan perasan kesalahan kita dan apa yang perlu diubah.

3. Suka Lompat-Lompat

Kita tak fokus dengan target kita, kita kena stay dengan channel dalam tempoh masa yang lama. Katakan dah sebulan dia buat konten pastu dia rasa takdek hasil. Tak dek hasil tu biasa sebab orang masih tak kenal kita lagi jadi kita tak boleh nakkan hasil yang besar bila kita baru bermula. Kalau kita lompat dekat plaform lain-lain bila kita nak tonjolkan diri kita.

Nak hebat, nak jadi porpular sebenarnya bukan memerlukan ilmu yang terlalu hebat tapi semuanya basid sahaja. Bila kita selalu buat kita akan ada pengalaman, bila ada pengalam kita boleh analisis sendiri bila kita stay lama dengan sesuatu plaform. Walaupun orang ajar kita tapi kalau  kita tak buat, kita tak boleh cara jadi kena konsisten untuk rasa cara untuk tonjolkan diri kita. Sila klik link ini untuk [Penerangan Bisnes]

 

handle rejection

Kelas Online Percuma Dalam Komuniti Bisnes Ultimate

Jangan lupa klik di link di bawah. Komen, share dan subscirbe dengan kawan-kawan anda yang lain untuk manfaat bersama.

💰 Facebook Passive Income Community (Masuk Percuma)

Facebook Group Passive Income Community (PIC) ialah mastermind group yang menghimpunkan ramai peniaga yang nak capai impian masing-masing. Saya adakan kelas tentang marketing, sales dan cara kembangkan bisnes ke tahap yang lebih tinggi. Jom sertai kami.

🚻 Facebook Bisnes Ultimate – (Like & Follow Saya)

Belajar secara percuma cara bina bisnes dari rumah dalam FB Live saya setiap minggu. Anda perlukan motivasi untuk terus semangat dalam apa yang anda buat.

🔮 Instagram Amin Kamarudin – (Follow Saya)

Dapatkan tips bisnes dan motivasi harian dari Ig saya.

YouTube Bisnes Ultimate(Youtube Saya)

 

 

 

 

carian berkaitan:

gagal marketing, marketing betul, cara buat marketing, konsisten, cara konsisten

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.