Skip to content

Cara Cari Idea Content Setiap Hari Tanpa Gagal Untuk Facebook, Youtube, Tiktok Dan Instagram

Macam mana nak mencipta content walaupun kita bukan hebat sebab kita bukanlah seorang copywriting yang hebat. Tak boleh nak buat ayat yang baik seperti orang yang dah ada pengalaman. Tonton video di bawah sampai habis.
Sila klik link ini untuk [Penerangan Bisnes]

Saya Amin Kamarudin dari bisnes ultimate dan saya bantu ramai peniaga untuk bina pendapatan dengan modal rendah tetapi income yang lumayan dan berterusan.

Cara Cari Idea Content Setiap Hari Tanpa Gagal Untuk Facebook, Youtube, Tiktok Dan Instagram.

Saya dapat satu benda daripada Gary V, anda boleh tengok video dia sebab dia dikenali sebagai bapa kepada personal branding dunia.

idea content

Apa yang menarik ialah, dia bawak “dokumen don’t create” jadi bila orang nak bina content baru akan tekankan pada krativiti, proses editing, proses planning dan banyak benda sebenarnya yang mengambil masa tapi kita nak keluarkan banyak content di sosial madia macam saya dekat youtube, facebook jadi benda paling senang ialah dokumen maksudnya rakam setiap jenis yang kita buat. Apa aktiviti yang kita buat, jadi tunjuk pada penonton dan ceritakan kenapa kita buat aktiviti tersebut.

Orang akan tengok dari mula-mula waktu kita belum dikenali dan kita akan buat lagi dan lagi sampai satu masa bila kita dokumen setiap hari. Sampai masa anda akan dapat hasil dan waktu tu orang akan mula percaya yang anda memang betul-betul buat. Walaupun ada yang anda buat ada yang tak jadi atau waktu permulaan ada yang jadi, ada yang tak jadi. Sebenarnya semua tu adalah punca kejayaan yang anda akan dapat pada kemudian hari.

Jadi, satu benda yang saya agak terkilan sebab dulu saya buat banyak juga aktiviti untuk sampai ke tahap ini, dan saya juga belum lagi sampai ke tahap yang berjaya tapi saya dah capai 1/10 daripada apa yang saya nak.

Jadi banda ni sebanarnya dah okey untuk saya sebab saya boleh work for home, kebebasan masa, group team yang besar, dan macam-macam lagi.

Tapi permulaan dulu ramai orang tak nampak sebab tu kita kena buat content yang banyak dan kita tak perlu jadi sangat kratif, cantik, perfect  sebab bila kita fokus benda tu menyababkan proses pada penghasilan content itu tidak boleh belaku dengan lancar dan memerlukan banyak masa.

Orang yang tengok nak message sebenarnya, kalau orang dh boleh tengok, dengar, faham itu sebanarnya dah okey dah. Itu yang saya nak kongsi pada anda yang terlalu bersungguh untuk dari idea content untuk branding yang gila-gila.

Ini apa yang saya dapat daripada bapa pada personal branding Gary V

idea content

Kelas Online Percuma Dalam Komuniti Bisnes Ultimate

Jangan lupa klik di link di bawah. Komen, share dan subscirbe dengan kawan-kawan anda yang lain untuk manfaat bersama.

💰 Facebook Passive Income Community (Masuk Percuma)

Facebook Group Passive Income Community (PIC) ialah mastermind group yang menghimpunkan ramai peniaga yang nak capai impian masing-masing. Saya adakan kelas tentang marketing, sales dan cara kembangkan bisnes ke tahap yang lebih tinggi. Jom sertai kami.

🚻 Facebook Bisnes Ultimate – (Like & Follow Saya)

Belajar secara percuma cara bina bisnes dari rumah dalam FB Live saya setiap minggu. Anda perlukan motivasi untuk terus semangat dalam apa yang anda buat.

🔮 Instagram Amin Kamarudin – (Follow Saya)

Dapatkan tips bisnes dan motivasi harian dari Ig saya.

YouTube Bisnes Ultimate(Youtube Saya)

 

 

 

 

carian berkaitan:

idea content, youtube, cara buat video, editing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *