Kenapa Majoriti Bisnes Tutup Kurang Dari 3 Tahun ?

Dasyat sikit bunyinya kan tapi itulah hakkatnya.

Kami dulu bukan 3 tahun tapi 6 bulan sekali tukar bisnes. Penat jiwa dan duit.

Jadi saya nak kongsi antara sebab bisnes tak tahan lama.

1) Produk Kurang ‘Value’

‘Value’ ni maksudnya produk yang diniagakan kurang bagi manfaat dan kesan pada hidup kastemer.

Senang cakap, kastemer tak dapat kesan yang mereka harap.

2) Jual Murah

Bila produk kurang laku, peniaga mula jual murah dengan harapan produk laku. Sebenarnya tak. Sales sama je.

Turunkan harga bermaksud untung pun turun. Kita meniaga bukan nak sales tapi nak untung.

Tak dapatlah nak cover gaji, minyak kereta, staff dan lain-lain.

Ni sifu saya Tony Robbins yang cakap.

3) Tak Ada Mentor

Dah la tak ada sistem, mentor pun tak ada. Selain duit, ramai peniaga yang habiskan masa untuk ‘ Try An Error ‘ teknik bisnes.

===

Bisnes Bermentor Dengan Ultimate

Saya ada 3 soalan simple yang anda boleh jawab terus:

Pertama: Anda nak tak jual produk yang dijamin berkesan dan kastemer keep on repeat order setiap bulan ?

Kedua: Anda nak tak buat bisnes yang untung hampir 50% dengn modal yang terlalu rendah ?

Ketiga: Anda nak tak dibimbing oleh mentor yang dah terbukti berjaya buat bisnes tu dan berjaya ajar peniaga yang berjaya ?

Kalau anda jawab ‘NAK’, terus klik link di bawah:

www.wasap.my/0199832339/BisnesBermentor
www.wasap.my/0199832339/BisnesBermentor
www.wasap.my/0199832339/BisnesBermentor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *