Skip to content

Elak 3 Kesilapan YouTube Ini Jika Anda Nak Cepat Jana Pendapatan

Saya nak bantu anda untuk elak dari buat kesalahan-kesalahan yang biasa banyak dibuat oleh youtuber di malaysia atau dunia.

Saya kongsi berdasarkan daripada pengalaman saya bantu ramai youtuber yang mereka jana income yang lebih banyak daripada channel pemasaran. Tonton video di bawah sampai habis.




Sila klik link ini untuk [Penerangan Bisnes].

Saya Amin Kamarudin dari bisnes ultimate dan saya bantu ramai peniaga untuk bina pendapatan lumayan dengan modal yang rendah dan kebanyakan jugak adalah pelajar. Jadi dalam dunia sekarang saya rasa tidak perlu bagitau kenapa pelajar mencari pendapatan sendiri.

Elak 3 Kesilapan YouTube Ini Jika Anda Nak Cepat Jana Pendapatan

Sehingga sekarang saya boleh work from home dengan jualan 6 angka sebulan. Saya nak terangkan satu persatu bebeerapa contoh apa yang dibuat orang youtuber batu yang anda boleh elakkan bermula dari hari ni.

1. Fokus presentation

Fokus presentation berbanding dengan editing, ramai orang teruja buat editing nak potong situ atau sini tapi kalau potong bahagian depan atau belakang sahaja okey. Pastu ada banyak melayang-layang atau banyak sangat benda nak editing menyebabkan video tu lambat nk publish. Bila publish kita mengharapkan editing tu menyebabkan video tu nampak lebih baik tetapi walaupun editing tu nampak best tapi penyampaiaan tu tidak baik menyebabkan video tu tak mendapat tempat di hati pelanggan.

Sebab bila pelanggan mencari video yang mereka nak cari untuk selesaikan masalah dan masalah mereka diselesaikan melalui apa yang kita cakap. Itu kalau video jenis cakap kalau video jenis tutorial, bertukang, tanam pokok dan sebagainya itu yang mereka nak cari. Jadi kita kena fokus untuk bagi penyampaiaan, baiki intonasi suara, gaya percakapan, point jelas dan sebagainya.

2. Kesalahan di peringkat awal video

Banyak kesalahan dibuat di peringkat awal video, cara kita buat intro tidak menyakinkan, tidak menarik perhatian penonton untuk mereka stay lebih lama dan tengok video kita hingga habis. Kalau penonton tengom video kita beberapa saat sahaja ia memberi impak yang tidak bagus untuk kita punya video. Saya yakin anda tak nak macam tu kan, anda nak orang tengok video anda sampai habis.

3. Tidak baiki kualiti video

Kualiti video dalam bentuk pengcahayaan, suara kena jelas. Ramai buat video suara dia dengar tak dengar je, kebanyaakkan orang tengok video masa makan di tempat makan suasana yang tapi suara kita dalam video tak jelas jadi kita kena baiki benda tu sama ada anda buat video yang lebih dekat dengan camera atau handphone supaya suara jelas atau anda boleh upgrad dengan beli microfon yang sesuai. Tak guna kalau video cantik tapi tak dengar suara.

handle rejection

Kelas Online Percuma Dalam Komuniti Bisnes Ultimate

Jangan lupa klik di link di bawah. Komen, share dan subscirbe dengan kawan-kawan anda yang lain untuk manfaat bersama.

💰 Facebook Passive Income Community (Masuk Percuma)

Facebook Group Passive Income Community (PIC) ialah mastermind group yang menghimpunkan ramai peniaga yang nak capai impian masing-masing. Saya adakan kelas tentang marketing, sales dan cara kembangkan bisnes ke tahap yang lebih tinggi. Jom sertai kami.

🚻 Facebook Bisnes Ultimate – (Like & Follow Saya)

Belajar secara percuma cara bina bisnes dari rumah dalam FB Live saya setiap minggu. Anda perlukan motivasi untuk terus semangat dalam apa yang anda buat.

🔮 Instagram Amin Kamarudin – (Follow Saya)

Dapatkan tips bisnes dan motivasi harian dari Ig saya.

YouTube Bisnes Ultimate(Youtube Saya)

 

 

 

 

carian berkaitan:

Kesilapan YouTuber, cepat jana income, youtube malaysia, buat duit dengan youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *