Skip to content

Cara Naikkan Jualan Tanpa Modal Besar

Macam mana nak naikkan jualan dengan pantas tanpa modal besar ? Tonton video di bawah sampai habis.
Sila klik link ini untuk [Penerangan Bisnes]

Cara Naikkan Jualan Tanpa Modal Besar

Macam mane cara saya naikkan jualan walaupun saya tak habiskan banyak kos dekat pemasaran berbayar walaupun saya hampir tidak berbelanja untuk pemasaran berbayar, Kadang-kadang saya buat ads, kadang-kadang saya tak buat tapi jualan saya tetap basar.

1. Betulkan Taknik Close Sales

naikkan jualan

Benda ni mudah tapi ramai orang kurang perasan, dia banyak salahkan pelanggan. Bila pelanggan tak jadi beli, dia cakap pelanggan takdek duit, pelanggan tak jadi beli, dia survey je, macam-macam kita beralasan. Tapi masalah sebenar kita kena update kita punya taknik close sales.

2. Cawangan Yang Banyak

naikkan jualan

Bukan kita sorang saja, tapi ada banyak cawangan. Kalau kita bagi masa 3 jam sehari dengan buat aktiviti bisnes tapi kalau kita buat sorang masa tu tetap 3 jam dan darab dengan 30 kita ada 90 jam sebulan. Tapi kalau kita ada lebih ramai agent atau bisnes partner 90 darab dengan 10 kalau kita ada 10 orang jadi kita 900 jam sebulan masa yang diluangkan dalam bisnes kita.

Masih sebulan tapi jumlah masa yang diberikan untuk buat jualan, marketing dan sebagainya bertambah kepada 10x ganda. Dan saya memang suka benda ni, contoh pada 2016 saya mula full time berniaga, saya work for home dah lama dan ramai dah team-team saya dah mula work for home. Salah satu team saya dekat bangi jualan dia Rm320,000 walaupun work from home. Kita tidak perlu ada di semua tempat, tak perlu bayar staff mahal-mahal. Jadi kita kena jadi smart maksudnya kita latih ramai agent dan agent ni akan buat jualan. Jadi berapa income yang dia nak, ada yang nak banyak ada yang nak sikit itu bergantung pada masing-masing.

3. Ada Sistem

naikkan jualan

Bila ada orang join kita apakah persediaan yang kita kena sediakan dekat dia. Sebab kalau takdek sistem susahlah orang baru. Bila ada sistem mudah untuk orang baru mula buat bisnes dan itu apa yang saya buat dalam saya punya team. Ramai yang baru join dah boleh buat jualan 4 angka sebulan. Jadi penting sistem macam mane kita nak bantu orang yang sertai kita supaya cepat-cepat dia berjaya. Sebab bila dia berjaya kita berjaya. Jadi apa yang saya nak fokuskan kita kena bantu orang buat duit.

Saya nak sentuh jugak sebenarnya ramai yang buat jualan, tapi kita punya jualan ada limit, sebab kita sorang yang jual. Bila kita sorang-sorang jual ia tidak menjamin kita buat jualan yang banyak. kalu kita nak bnyak  kita kena ada orang yang  jualan dalam team dan kena ajar taknik, close sales semua tu pada team supaya jualan kita besar. Contoh kalau masa kita hanya 2 atau 3 jam sehari  kita buat 2 atau 3 jam sehari tapi kita punya income 10X atau 20X ganda dari biasa.

Dalam masa 2 tahun boleh naik dari ribu-ribu kepada puluhan ribu, dari ratus-ratus naik ke puluhan ribu. Jadi macam mane diaorang buat ? Kalau kita orang biasa-biasa kita takdek bajet nak bayar gaji staff, tapi kalau kita konsisten dan buat walaupun kita biasa-biasa kita boleh jadi hebat.

bisnes

Kelas Online Percuma Dalam Komuniti Bisnes Ultimate

Jangan lupa klik di link di bawah. Komen, share dan subscirbe dengan kawan-kawan anda yang lain untuk manfaat bersama.

💰 Facebook Passive Income Community (Masuk Percuma)

Facebook Group Passive Income Community (PIC) ialah mastermind group yang menghimpunkan ramai peniaga yang nak capai impian masing-masing. Saya adakan kelas tentang marketing, sales dan cara kembangkan bisnes ke tahap yang lebih tinggi. Jom sertai kami.

🚻 Facebook Bisnes Ultimate – (Like & Follow Saya)

Belajar secara percuma cara bina bisnes dari rumah dalam FB Live saya setiap minggu. Anda perlukan motivasi untuk terus semangat dalam apa yang anda buat.

🔮 Instagram Amin Kamarudin – (Follow Saya)

Dapatkan tips bisnes dan motivasi harian dari Ig saya.

YouTube Bisnes Ultimate(Youtube Saya)

 

 

 

carian berkaitan:

Naikkan jualan, modal rendah, untung tinggi, bisnes bersistem, cara naikkan jualan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *