Skip to content

Cara Pemilihan Content Youtube Yang Menguntungkan.

youtube master class

Satu soalan yang agak popular?

Apa content atau topik yang sangat menguntungkan di Youtube?

Sebelum itu, zaman sekarang pelbagai medium boleh hasilkan side income seperti youtube, online marketing, facebook dan sebagainya. Oleh itu, amatlah penting dalam memilih tajuk atau content youtube bagi memastikan menjana keuntungan.

Jadi saya akan berkongsi 3 tips pemilihan Content Youtube di dalam Youtube Master Class yang berjalan hampir sebulan:

1. Professional Expertise.

Apa yang dinamakan dengan Professional Expertise ialah pengalaman kerja. Mungkin anda ada banyak pengalaman misal 2 atau 3 tahun bekerja dalam pertanian dan sebagainya. Selain itu, sijil-sijil seperti degree, master dan Phd juga mampu menyediakan content atau topik yang sesuai di Youtube.

Contohnya, mungkin anda seorang construction boleh buat video mengenai construction. Ataupun anda seorang chef mungkin anda boleh berkongsi pelbagai resepi yang boleh dipertontonkan.

Oleh itu, sentiasa melihat pengalaman di situ anda akan ada skill untuk ditunjukkan melalui Youtube.

2.Hobby

Apa yang dinamakan sebagai hobi ialah minat. Contohnya, melukis, memasak, repair kereta dan sebagainya. Selain itu, hobi juga dapat mengasah skill anda dalam memasak, melukis dan sebagainya.

Anda mampu kongsi di Youtube seperti cara-cara repair kereta dan teknik-teknik yang betul. Selain itu, anda minat memancing dan boleh berkongsi pengalaman dan cabaran ketika di laut.

Di samping itu, anda tidak bosan ketika melakukan perkara tersebut kerana ianya di anggap sebagai hobi anda.

3.Interest

Secara asasnya, interest ini apa yang anda betul nak. Contoh, anda ingin majukan bisnes ataupun banyak jualan yang terjual.

Jadi anda perlu buat satu video promosikan kelebihan bisnes ataupun produk anda . Disebabkan, video merupakan satu medium yang sangat efisyen untuk sampaikan maklumat.

Kesimpulanya, sekarang fasa zaman orang menggunakan video. Dimana diperkenalkan melalui Youtube untuk menyampaikan maklumat dan pengetahuan. Di samping akan menjana pendapatan melalui Youtube.

Kami menyediakan Youtube Master Class yang hanya Rm 99 Ringgit seorang dan 180 Ringgit dua orang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *