Skip to content

Program Bisnes Modal Rendah Temerloh

Setengah hari di Bandar Ikan Patin, Temerloh bersama leader-leader Bisnes Ultimate membangunkan organisasi bisnes mereka.

Saya namakan program ni Bisnes Modal Rendah. Sebab bisnes yang kami kongsi memang modal rendah tapi pulangannya lumayan.

Program bermula jadi 3 petang dan tamat jam 6 petang. Hampir 20 orang peserta hadir. Ada guru, graduan, ustaz, pereka grafik dan suri rumah.

Program dimulakan dengan kata-kata permbukaan dari Ustaz Makrof. Beliau berkongsi pengalaman rugi berpuluh-puluh ribu dalam bisnes yang sebelum ini. Namun bila mencari bisnes baru, beliau tak jumpa iklan perniagaan yang menawarkan pendapatan yang mampu kekal walaupun dalam keadaan ekonomi gawat.

Kebanyakan video di YouTube berkisar hanya tentang tips pemasaran. Hampir tiada peluang perniagaan lengkap seperti Bisnes Ultimate.

Syarikat, Produk Dan Pasaran Yang Kukuh

Saya kemudian berkongsi tentang latar belakang syarikat yang saya buat sejak tahun 2013. Dengan jaminan keberkesanan dan keselamatan semua pengguna yang kami temui berpuas hati dengan harga yang mereka bayar.

Jadi tak pelik bila majoriti pengguna setia melebihi 20 tahun. Mereka membeli setiap bulan selama berpuluh tahun. Saya pasti anda pun nakkan bisnes seperti ini kan ?

Bayangkan dengan tahap paling rendah pun peniaga akan dapat sekurang-kurangnya RM20,000 setahun bersamaan di antara RM1,500- RM3,000 sebulan. Dengan modal yang rendah dan aktiviti yang terancang, anda dapat pendapatan pasif setiap bulan.

Hanya dengan ikut sistem perniagaan yang sudah siap, pendapatan meningkat setiap bulan tanpa modal yang baru.

Tak Perlu Jadi Sifu Untuk Berjaya (Ust Firdaus)

Ustaz Firdaus ialah seorang bilal, mutawwif dan juga tenaga pengajar di Masjid Ubudiyah, Termerloh berkongsi pengalaman beliau menjana jualan bulanan RM12,000 dengan bisnes ini.

Dengan pengalaman cetek dan tidak fasih dengan penggunaan social media, beliau mampu mencapai tahan pertama dalam bisnes ini.

Selain itu, beliau juga berkongsi testimoni masalah buasir beliau yang hilang selepas menggunakan produk- produk berkualiti daripada Shaklee. Maka memang sah produk Shaklee berkesan.

Sistem & Sokongan Sudah Siap (Ust Safwan)

Ustaz Safwan datang jauh dari Seremban turut berkongsi pengalaman beliau menjana jualan hampir RM20,000 bulan ini. Katanya beliau bisnes ini sudah siap. Ada sistem, sokongan pemasaran yang memudahkan semua berniaga.

Beliau hanya buat beberapa aktiviti tanpa menggunakan pengiklanan berbayar dan mampu menjana jualan 5 angka sebulan. Beliau merupakan seorang mutawwif umrah yang terjejas dengan PKP yang dikenakan kerajaan Arab Saudi.

Namun syukur dengan Bisnes Ultimate beliau mampu menjana pendapatan 4 angka sebulan dan sedang bertambah,

Berniaga Bukan Lagi Pilihan

Master Ziela berkongsi majoriti peniaga mudah berputus asa bila mana niat berniaga untuk kesenangan diri sendiri. Dari pengalaman beliau dan mereka yang berjaya, ramai yang niat untuk bantu capai impian orang lain.

Contohnya untuk kesenangan ibu bapa yang masih hidup. Ambil tanggungjawab sebagai anak untuk tidak menyusahkan ibu bapa. Dan juga cuba tunaikan impian ibu bapa.

Sekian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *