15 Sebab Awak Gagal Capai Jualan RM10,000 Sebulan

Tengok kawan meniaga elok je tukar kereta, beli rumah, pergi travel. Kenapa aku tak macam tu ?

Anda mungkin dah lama meniaga. Mungkin dah banyak jenis produk yang anda jual. Memang pandai buat sales. Tapi kat mana silapnya. Kenapa masih gagal dapat jualan RM10,000 sebulan ?

Jadi, saya sepanjang saya melatih ratusan peniaga dalam organisas Bisnes Ultimate, saya kongsikan apa silap mereka:

  1. Tersalah pilih syarikat yang layan ejen sambil lewa. Syarikat tak mampu bayar komisyen dengan konsistan.
  2. Produk bermusim. Tak ada permintaan yang berterusan.
  3. Produk kurang berkualiti. Hasilnya pelanggan dah tak nak beli.
  4. Buat ikut kepala sendiri. Tak nak belajar dengan mentor yang berjaya.
  5. Bisnes tak ada mentor. Tak tahu nak tanya siapa bila jumpa masalah.
  6. Tak ada group support. Bila lemau tak dapat sokongan untuk motivasi.
  7. Strategi pemasaran yang kurang sesuai dengan pasaran dan tak sesuai dengan zaman.
  8. Tak ada formula bisnes yang terbukti. Asyik ‘try an error’. Rugi duit dan masa.
  9. Bisnes tak ada ‘cereer plan’. Tak tahu nak target apa next.
  10. Keuntung sangat kecil sampai tak padan dengan modal.
  11. Tak cukup masa sebab meniaga seorang. Tak ada ejen besarkan jualan.
  12. Lemah dalam teknik ‘follow up’.
  13. Tak uruskan database pelanggan dengan baik.
  14. Tak ada sistem untuk ikat pelanggan hanya beli dari anda.
  15. Tak ada latihan berterusan dan bersistem daripada syarikat.

Berniaga Ni Bukan Nasib Baik

Masa awal kita nak belajar meniaga memang ok kalau buat ikut suka sendiri. Sebab nak mulakan bisnes memang senang.

Tapi nak naikkan dan kekalkan jualan yang banyak mesti ada sistem. Ramai yang fikir kerja keras itu jaminan anda berjaya. Sebenarnya tak. Anda perlu lebih dari itu.

4 Formula Side Income 4 – 5 Angka Sebulan Yang Stabil

Anda mungkin dah selalu masuk ke mana-mana seminar pemasaran. Tapi masalahnya ia tak menyelesaikan masalah bisnes anda.

Jadi dalam Seminar Second Income, saya tak tekankan tentang pemasaran. Sebab saya percaya anda dah pandai.

Saya akan berkongsi apa yang sebenarnya anda perlu sebelum anda buat pemasaran. Antaranya…

  • Teknik pemilihan produk yang ‘high repeat order’.
  • Cara memilih sistem bisnes yang menguntungkan.
  • Strategi menggandakan jualan 10 kali ganda tanpa modal.
  • Rahsia rekrut dan lahirkan ejen yang berjaya.
  • Mindset peniaga yang berjaya dunia akhirat.
  • Dan banyak lagi.



Speaker

seminar perniagaan

Pasangan mentor bisnes yang melatih peniaga secara agresif sejak 2013. Mereka berjaya melahirkan ramai peniaga dengan jualan 5 angka sebulan hanya dengan modal yang rendah.

Mereka selalu dijemput menjadi speaker di pentas-pentas besar seperti konvension, seminar, kelas dan sebagainya.

Kali ni mereka ingin kongsikan rahsia bagaimana peniaga boleh membina pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dengan modal dibawah RM100.

Jangan lepaskan peluang ini !

Pendaftaran

Untuk sesi 3 jam anda hanya perlu bayar RM10 sebagai komitmen. Dan anda dapat semua yang di atas. Ini pelaburan yang paling untung dalam sejarah anda buat bisnes.

Percayalah, anda perlukan sesi ini.

semianr 2nd income

Klik untuk mendaftar. Tomorrow Starts Today !

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *