Strategi Pemasaran Yang Akan Gagal. Saya Dah Berjaya

Macam mana saya tukar marketing yang gagal kepada marketing yang berjaya. Semua orang bermula dengan peniaga kecil, kalau peniaga besar kos dia lain. Kebanyakkan kita adalah peniaga kecil yang nak jadi peniaga besar. Tonton video dibawah sampai habis.




Sila klik link ini untuk [Penerangan Bisnes]

Strategi Pemasaran Yang Akan Gagal. Saya Dah Berjaya

Saya jumpa cara ni selepas saya banyak kali gagal, jadi peninga-peninga yang lain yang nak ubah hidup dan kewangan boleh ambik dari cerita saya.

Semua orang buat buat marketing, update whatsapp status, update facebook, tiktok dan lain-lain. Atau update dekat kawan-kawan kita kasi tau mereka apa yang kita buat sekarang.

Bila anda buat marketing atau pemasaran anda akan posting story, barangan dan sebagainya. Sebenarnya anda ada respon sekurang-sekurangnya like dari kawan-kawan anda atau ada yang komen di posting anda. Sepanjang kita buat merketing ada orang tanye bisnes apa ? Produk apa ? Ada orang pm tanye pasal bisnes yang kita buat.

bisnes untung besar

Ada saja orang tanye, tapi kenapa kita rasa gagal ? Pertama, takdek sales. Mungkin cara kita buat sales tu salah atau kita tak faham cara untuk buat sales. Saya pun pernah macam tu, tapi proses buat sales bukan macam tu. Pertama contact biasanya ada 2% sahaja orang akan beli, orang yang betul-betul nak. 98% lagi dekat mane ? Dekat follow up yang kita pm kemudian.

Jadi punca gagal bukan sebab tiada pelanggan tapi kita yang tak faham dengan pelanggan dan tidak follow up. Sekurang-kurang follow up 5 hingga 12 kali barulah % close sales tinggi.

bisnes modal rendah

Kedua, mungkin ada orang beli, mungkin dah dapat pelanggan tapi kita rasa gagal dengan marketing sebab pelanggan tu beli sekali je. Jadi, macam mana kita nak dapat income yang berterusan dan banyak ? Kalau pelanggan tu beli setiap bulan, kita rasa kita ada banyak pelanggan sebab 12 kali dia beli, dalam setahun ada 12 kali kalau kita ada 5 pelanggan dia beli setiap bulan, 12 x 5 kita ada 60 kali belian. Kita rasa banyaklah sales. Baru kita rasa marketing kita tak gagal.

Jadi apa yang saya buat ialah saya marketing biasa-biasa jee. Permulaan bisnes semua orang buat marketing biasa-biasa dan konsisten, yang penting kena konsistem posting setiap hari dan pilih tempat marketing yang kita rasa selesa yang konsisten.

Inilah yang say anak kongsi yang saya tukar dari dulu sya buat marketing, posting, itu dan ini tapi orang beli seklai atau orang tak beli sebab saya tak faham proses follow up dan konsisten. Konsisten adalah salah satu dari kejayaan marketing. Tapi kena tengok jugak konsisten tu macam mana. Konsisten pada satu strategik sahaja jangan banyak-banyak. Contohnya, fokus pada satu atau dua benda supaya boleh konsisten lama. Kita kena konsisten posting benda yang sama supaya orang perasan dan bila orang perasan baru dia baca barulah dia suka dan percaya. Dari situ kita boleh buat proses selas yang lain.

handle rejection

Kelas Online Percuma Dalam Komuniti Bisnes Ultimate

Jangan lupa klik di link di bawah. Komen, share dan subscirbe dengan kawan-kawan anda yang lain untuk manfaat bersama.

💟 Whatsapp sila klik link ini untuk [Penerangan Bisnes]

Sebarang petanyaan anda boleh terus klik link di atas untuk saya jelaskan lebih lanjut.

💰 Facebook Passive Income Community (Masuk Percuma)

Facebook Group Passive Income Community (PIC) ialah mastermind group yang menghimpunkan ramai peniaga yang nak capai impian masing-masing. Saya adakan kelas tentang marketing, sales dan cara kembangkan bisnes ke tahap yang lebih tinggi. Jom sertai kami.

🚻 Facebook Bisnes Ultimate – (Like & Follow Saya)

Belajar secara percuma cara bina bisnes dari rumah dalam FB Live saya setiap minggu. Anda perlukan motivasi untuk terus semangat dalam apa yang anda buat.

🔮 Instagram Amin Kamarudin – (Follow Saya)

Dapatkan tips bisnes dan motivasi harian dari Ig saya.

✅ YouTube Bisnes Ultimate(Youtube Saya)

 

 

 

carian berkaitan:

bisnes modal rendah, bisnes untung tinggi, bisnes paling mudah, bisnes ada group support, bisnes marketing

Leave a Reply

Your email address will not be published.