Tertekan Dengan Kerja Dan Bos. Apa Pilihan Yang Anda Ada ?

Semalam kami bersama Kak Liza dari Gombak. Kami jumpa beliau di kedai mamak di Batu Cave. Beliau diperkenalkan pada kami oleh kawan beliau. Kami panggil abang Adi.

Kak Liza sebenarnya ada masalah kaki bengkak. Bila kami tanya rupanya keadaan kerja yang panjang jadi punca kaki beliau bengkak. Mula kerja dari pukul 9 pagi sampai 10 malam.

Mulanya kaki sebelah kanan dulu bengkak. Lama kelamaan jangkit ke kaki kiri.

Berat badan berlebihan dan terlalu lama berdiri lah sebabnya. Kami cadangkan beberapa produk iaitu minyak omega 3, B Complex dan pil kalsium. 3 produk memang dah banyak bantu pelanggan kami yang kaki bengkak dan sakit tapak kaki.

Tertekan Dengan Kerja

Usia 40 an bukannya muda lagi untuk kerja 12-13 jam sehari. Kak Liza juga kena jaga macam-macam urusan kedai dari stok, promosi, staff baru dan termasuk perangai pekerja disitu. Memang dah ‘one man show’.  Sampai off day pun kena kerja.

Beliau mengadu memang tertekan. Tapi terpaksa kerja. Kalau tak, tak adala gaji.

“Akak Ada Pilihan”

Saya buka cerita yang saya dulu pun memang kuat kerja. Sampai client bagi pujian, dapat anugerah dan sebagainya. Itu memang bagus.

Tapi saya tanya beliau satu soalan.

” Sekarang umur akak dah 44 tahun. Kaki akak dah start sakit. Nanti bila dah tak boleh kerja, gaji akak dah tak ada. Masa boleh lagi kerja memang la ok lagi. Kalau tiba-tiba tak boleh bangun akak nak kerja macam mana ?”

Kak Liza angguk tanda setuju.

Saya pun sambung, ” Masa akak masih boleh berdiri ni la akak cuba buat side income. Modal rendah. Pasaran luas. Tempat akak kerja mesti ramai yang ada masalah kesihatan. Betul tak ?”

Kak Liza setuju. Memang sekarang lah masanya.

” Nanti bila side income akak dah Rm2,000-3,000 sebulan akak boleh pilih. Biarlah kita kerja sebab kita pilih. Bukan sebab terpaksa. Rasa tertekan tak habis”.

Bisnes Untuk Orang Sibuk

Keadaan masa kerja yang panjang memang mencabar untuk buat bisnes. Tak ada masa nak beli stok dan pos produk.

Jadi kami tawarkan sistem Bisnes Ultimate. Antaranya ialah:

  • Tak perlu ada stok jika tiada modal.
  • Produk akan di pos terus ke alamat pembeli dan diuruskan oleh syarikat.
  • Hanya fokus berkongsi kebaikan pada pelanggan.
  • Produk yang berkesan dan tinggi ‘repeat order’.
  • Produk yang habis setiap bulan.
  • Keuntungan hampir 50%.

FYI, kami dah melatih macam-macam jenis orang. Yang sibuk, yang malu, yang gaji besar, yang berpendidikan tinggi dan yang suri rumah. Semua itu tak penting. Yang penting ialah latihan praktikal yang kami beri.

Jadi jika anda mempunya apa-apa kekangan tetapi berhasrat untuk ada bisnes yang lumayan dan stabil, sila hubungi kami. (Klik di sini)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *