Work From Home | Kenapa Kena Mula Sekarang ?

bisnes dari rumah

Work from home atau kerja dari rumah dah jadi trend di negara barat terutamanya di US. Bukan benda pelik tapi dah jadi industri besar.

Di Malaysia, trend baru nak panas. Biasanya isteri yang mula dulu. Lama-lama dah stabil suami pun baru resign.

Sebab nak mula bisnes bukan terus income besar. Gaji kerja hakiki yang jadi modal bisnes.

Tengok video ini untuk bisnes dari rumah yang terbaik:




Kelebihan ‘Work From Home’

1) ‘Security’

Bila zaman makin moden, robot dan komputer akan mula ganti kerja manusia. Sistem pengeluaran dan pengurusan akan dicipta untuk kurangkan pekerja.

Bila kurang pekerja diperlukan, syarikat akan tawarkan VSS, tamatkan kontrak atau terus buang. Nauzubillah.

Jadi nampak tak betapa ‘work from home’ ni sebenarnya satu keperluan yang semakin penting. Persediaan untuk masa-masa susah akan datang.

kerja dari rumah

Home office saya. Saya buat pemasaran online dari rumah. Kadang-kadang saja jumpa team bisnes saya untuk bantu mereka besarkan bisnes. Saya bebas masa.

2) Bebas Masa

Sekarang zaman suami isteri berkerja. Bila anak tak sihat susah nak cuti. Sekolah pun dah tak benarkan anak-anak yang sakit hadir.

Mak ayah pening kepala mana nak letak anak.

bisnes dari rumah

Cikgu Aini dari Melawati (kanan) yang mendaftar untuk bina bisnes part-time yang lumayan.

3) ‘Moment’  Dengan Famili

Saya resign dari jawatan Project Manager lepas saya tersedar saya hilang masa dengan anak-anak saya.

Saya terlalu kerap outstation.

Untuk anda yang berkeluarga, kita akan rasa sedih bila selalu tinggalkan anak isteri.

Nasib baik semasa masih kerja saya dan isteri sudah mulakan bisnes.

Bila jadual kerja jadi tak terkawal, saya ambik keputusan untuk berhenti dan bisnes dari rumah sepenuh masa.

kerja dari rumah

Dah tak payah tinggal anak-anak syurga ni macam dulu. Kami full-time kerja dari rumah. Tak ada dah sedih-sedih macam dulu.

4) Kejar Impian Awal

Ramai Work From Home Dad (WAHD) dan Work From Home Mom (WAHM) yang saya jumpa dah mula mengembara ke negara-negara yang mereka nak pergi.

Saya sendiri dah ke Jepun tahun lepas dan tahun ini akan ke Mediterranean Sea. Masa kerja dulu dah ke US, Russia dan Korea. Tapi trip kerja tak seronok macam pergi bila dah bebas masa.

Lepasni kami nak ke umrah dan mengembara ke Europe.

Bila anda ada kawalan pada income dan masa, anda boleh mula melancong dan buat apa yang suka.

kerja dari rumah

Travel tanpa kena minta cuti. Suka hati. Tapi bisnes jalan macam biasa. Guna handphone untuk urus bisnes dimana-mana.

Mula Langkah  ‘Work From Home’ Pertama Anda

kerja dari rumah

Puan Ruhaya, seorang Master Holder dalam Food Science join kami untuk terus jadi suri rumah tapi dengan pendapatan tinggi.

‘ To begin a thousand miles journey is to begin with the first step ‘

Saya dah mulakan bisnes ni dari tahun 2013. Saya dah lalu fasa bermula, bertahan dan besarkan bisnes.

Setiap bisnes tak lengkap tanpa cabaran

Tapi saya yakin cabaran bisnes ni jauh lagi mudah dah dari bisnes jenis konvensional.

Tak ada risiko bankrap, rugi dan bisnes tutup.

Saya buat bisnes Network Marketing Shaklee. Bisnes yang sangat cepat membesar dan PROVEN ramai berjaya.

Shaklee dah sediakan 90% dari urusan bisnes. Anda hanya perlu buat pemasaran.

Dan dalam Bisnes Ultimate, saya ajar step by step untuk anda buat bisnes ni hanya dengan modal RM79. 50.

Pada anda yang berminat nak ada pendapatan 4 dan 5 angka hanya dari rumah, sila klik butang di bawah:

kerja dari rumah

Klik dan saya akan ceritakan tentang peluang Work From Home yang hebat

 

Carian berkaitan: work from home malaysia, kerja dari rumah, bisnes dari rumah, bisnes dirumah, cara mula bisnes dari rumah, peluang work from home, peluang kerja dari rumah, mentor work from home, mentor bisnes dari rumah, shaklee work from home, work from home shaklee, shaklee home business

 

 

 

Dan pada 2014 saya full-time kerja dari rumah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *